Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007

Για το Χρηματιστήριο...

Παραδέχτηκε λοιπόν ο Σημίτης ότι είχαν γίνει λάθη και άστοχες κινήσεις στη περίπτωση του Χρηματιστηρίου,ακόμα είπε ότι η τότε κυβέρνηση (η δικιά του δηλαδή) έχει ευθύνες χωρίς βέβαια να πει ποιες είναι αυτές.
Ας προσπαθήσουμε εμείς να δώσουμε μια απάντηση...Οι ευθύνες της τότε κυβέρνησης είναι ότι εκμεταλλεύτηκε το ευνοϊκό κλίμα για εκλογικούς σκοπούς,έλεγε δηλαδή ότι όλα πάνε και θα συνεχίζουν να πηγαίνουν καλά. Αυτό βέβαια ακόμα και ένας πρωτοετής φοιτητής στα Οικονομικά μπορεί να μας πει ότι δεν είχε απολύτως καμία βάση και ότι ήταν απλά ένα εκλογικό τρικ ώστε να πάρει η κυβέρνηση κάποιες ακόμα ψήφους.
Αυτή η ευθύνη είναι σοβαρή μεν,αλλά δεν έχει ουδεμία σχέση με τα όσα απίστευτα έχουν κατά καιρούς ακουστεί ότι κλέψανε τα λεφτά των φτωχών,ότι έγινε η μεγαλύτερη ληστεία του αιώνα κτλ...Το χρηματιστήριο δεν έχει εγγυημένες αποδόσεις και αυτό θα πρεπε να το ξέρει κάθε ένας που ήθελε να το παίξει έξυπνος εκείνη την εποχή και έπαιζε τα χρήματα του χωρίς να χει καμία απολύτως γνώση του τι κάνει.
Αλλά αυτό γινόταν πάντα στην Ελλάδα,ο καθένας νομίζει ότι ξέρει τα πάντα,ο καθένας είναι ο καλύτερος σε όλα(συνήθως οδηγός!!!) και δίνουμε και τη ψυχή μας για να το παίξουμε ιστορία στους άλλους. Κάτι τέτοιο έγινε και εκείνη την εποχή,αλλά αποδείχτηκε ότι τελικά υπάρχουν και πιο έξυπνοι από εμάς.

2 σχόλια:

Big Papa είπε...

Εδώ μας λέγανε ιστορίες ότι πουλούσε ο βοσκός τα πρόβατά του και με τα λεφτά που κέρδιζε τζογάρισε στο Χρηματιστήριο. Μετά μάλιστα απαιτούσε να συμμετέχει σε διοικητικά συμβούλια επειδή και καλά ήταν μέτοχος.

Αλλά έτσι είναι. Ηλίθιοι αυτοί που μας κυβερνούν, περισσότερο ηλίθιοι εμείς που κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου, να γιατί η Ελλάδα πάει κατά διαόλου!!!

Γιάννης είπε...

Το μεγάλο θέμα του χρηματιστηρίου λοιπόν..αν κάτι θέλω να προσθέσω εγώ είναι πως η ευθύνη σίγουρα δεν είναι ατομική..φταίμε όλοι..και όταν λέω όλοι εννοώ όλοι!και η κυβέρνηση έπαιξε παιχνίδια και πολλοί από την αντιπολίτευση πλούτισαν και εμείς γίναμε expert από την μία μέρα στα οικονομικά..σίγουρα πάντως δεν μπορούμε να έχουμε σαφή εικόνα για το τι συνέβη..εμείς άντε να μαθαίνουμε το 30% από όσα πραγματικά συμβαίνουν..και μάλιστα κατευθηντικά από τα μέσα, ανάλογα και με τα συμφέροντα..το έχω διατυπώσει και πάλι .Οι επιχειρηματίες κυβερνάνε και όχι οι πολιτικοί..