Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

Big Sofo και Αυτοκράτορας, βίοι παράλληλοι

Συνήθως σε μικρή ηλικία όλα τα αγοράκια του κόσμου ονειρεύονται να γίνουν διάσημοι αθλητές,κυρίως του ποδοσφαίρου ή του μπάσκετ, ελάχιστα βέβαια το θέλουν πραγματικά και ακόμα πιο λίγα το καταφέρνουν. Είναι και κάποια παιδάκια όμως που κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα αλλά φροντίζουν οι ίδιοι να το καταστρέψουν. Στις μέρες μας δύο απ τα πιο γνωστά τέτοια παιδάκια είναι ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης και ο βραζιλιάνος Adriano,ο μεν πρώτος είναι στο μπάσκετ ο δε δεύτερος στο ποδόσφαιρο.
Ο Σοφοκλής(Big Sofo) είναι ο θηριώδης σέντερ του Ολυμπιακού,ανίκητος από σχεδόν οποιονδήποτε αντίπαλο κοντά στο καλάθι αλλά αυτό του το πλεονέκτημα γύρισε εναντίον του. Πήρε τόσα πολλά κιλά που ο προπονητής και η ομάδα του φοβούνται ακόμα και για την υγεία του και έτσι τον έχουν σχεδόν διαγράψει απ τις επιλογές τους. Ο παίκτης αυτός λοιπόν που κατάφερε να τα βάζει και μάλιστα να νικά ακόμα και τους υπεραθλητές NBAers πλέον δεν παίζει και είναι και πολύ δύσκολο να ξαναπαίξει.
Ο Adriano(Αυτοκράτορας) είναι επιθετικός της Inter με κύρια χαρακτηριστικά το πολύ δυνατό σουτ και φυσικά τον όγκο του,όταν εμφανίστηκε όλοι λέγαν ότι θα μας κάνει να ξεχάσουμε τον Ronaldo, ότι θα σπάσει όλα τα ρεκόρ και όλα αυτά τα αστεία που λένε οι εφημερίδες για να γεμίσουν τις σελίδες τους. Σήμερα αγωνίζεται ελάχιστα με την Inter,δε δηλώθηκε καν για το champions league, και δε θυμίζει σε τίποτα τον super star του παρελθόντος. Κύριος λόγος για όλα αυτά φαίνεται να είναι τα party και ο ξέφρενος τρόπος ζωής,λέγεται μάλιστα ότι οι γείτονες, του ζήτησαν να φύγει απ το σπίτι λόγο της απίστευτης φασαρίας που έκανε...
Τα κοινά που έχουν οι παραπάνω περιπτώσεις είναι αρκετά καθώς και οι δύο είναι μικρής ηλικίας και οι δύο κάναν μια σχετικά εφήμερη καριέρα σε πολύ υψηλό επίπεδο αλλά και οι δύο δεν εκτίμησαν το ταλέντο που είχαν και βάλθηκαν να αυτοκαταστραφούν.Σ αυτό βέβαια βοηθούν αρκετά και τα Μ.Μ.Ε με τις υπερβολές και τις υπεραπλουστεύσεις που κάνουν,(κάθε χρόνο βγάζουν και έναν νέο Maradona).
Τι θα γίνει με τις παραπάνω περιπτώσεις δε ξέρει κανείς,το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι δύο χρειάζονται στήριξη και ίσως μία ακόμη ευκαιρία,αν και ήδη έχουν πάρει πολλές...

Δεν υπάρχουν σχόλια: