Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007

Ο καλός,ο κακός και ο άνετος...

Περί ΠΑΣΟΚ ο λόγος λοιπόν και ποιος θα ναι ο επόμενος αρχηγός...

Ο υποψήφιος με το Νο1 είναι ο Παπανδρέου που δε κατάφερε το "άλλαξε τα όλα" το 2004 ή όπως λέει και ο ίδιος δε τον άφησαν(όχι δε τον είχαν δεμένο στο υπόγειο της Χαριλάου Τρικούπη απλά λέει ότι τον υπονόμευαν).
Ο Γιώργος ήρθε με τον αέρα μιας πετυχημένης παρουσίας κυρίως στο Υπ. Εξωτερικών,με τον αέρα των δημοσκοπήσεων,με τον αέρα του προοδευτικού και το πιο βασικό με το δαχτυλίδι απ τον Σημίτη όμως γρήγορα έγινε Γιωργάκης και τον δούλευε μέχρι και ο Καραμανλής στη Βουλή. Μετά άλλαξε άφησε τα σουηδικά μοντέλα και θυμήθηκε πάλι ότι "ο λαός δε ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά" όμως δυστυχώς για εκείνον ο λαός θυμόταν και τι σήμαινε ΠΑΣΟΚ..Τώρα μετά τη πρόσφατη ήττα φαίνεται να ξαναγίνεται ο εαυτός του,δε προσπαθεί να γίνει ρήτορας,λέει ξεκάθαρα(ή σχεδόν ξεκάθαρα) ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε πολλά λάθη,"καρφώνει" ακόμα και εκδοτικά συγκροτήματα ότι ανακατεύονται στα εσωτερικά τους και υπόσχεται ένα προοδευτικό κόμμα...

Ο υποψήφιος με το Νο2 είναι ο Βενιζέλος που καλά καλά δε πρόλαβε ο Πρετεντέρης να χωνέψει ότι το ΠΑΣΟΚ έχασε και εκείνος βγήκε στα κανάλια και φώναξε ότι είναι εδώ και ότι θα ναι υποψήφιος,εγκαινιάζοντας έτσι και επίσημα τη τηλεδημοκρατία...Η γνώμη μου για τον Βενιζέλο είναι ότι είναι ένας πολύ καλός τηλεπολιτικός,κάτι σαν ένας βελτιωμένος Καραμανλής,αλλά δε παύει να είναι ένας πολιτικός της παλιάς σχολής και πολύ φοβάμαι και σκέψης αν θυμηθούμε τη θέση του στο θέμα με τις ταυτότητες. Ο ίδιος λέει ότι προέρχεται απ τη κοινωνία και γι αυτό θα ναι κοντά στα προβλήματα του λαού(γέλασε κανείς??).Το πρόβλημα με τον Βενιζέλο είναι ότι πολύ εύκολα θα μπορούσε να είναι και υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ,άρα αν χάσει ίσως κάνει και κει μια προσπάθεια..

Ο υποψήφιος με το Νο3 είναι ο Σκανδαλίδης,μπορεί να μην έχει πιθανότητες να εκλεγεί αλλά σίγουρα είναι απ τα σοβαρά στελέχη και απ ότι φαίνεται θα χει και μια αξιοπρεπή παρουσία. Η στάση που θα κρατήσει στο δεύτερο γύρο ίσως κρίνει πολλά.

Ο Τζιώτης(ο ξανθός με τη Πόρσε) δε θα ναι τελικά υποψήφιος αλλά αξίζει να μεταφέρω εδώ ένα διάλογο που είχε στο alter:
-Τζιώτης:Είστε συντηρητικός κύριε Βορίνα!!
-Βορίνας:Εντάξει θα πάρω και εγώ μια Πόρσε να γίνω προοδευτικός...

Δεν υπάρχουν σχόλια: