Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2007

Είναι τρελοί αυτοί οι δεσποτάδες...

"Εδώ πληρώνονται όλα"!!Αυτή τη φράση χρησιμοποίησε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου για να μας πει ότι ο Χριστόδουλος πρέπει να παραιτηθεί και να μας θυμίσει ότι και ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος δεν είχε φερθεί με το καλύτερο τρόπο στη διαδοχή του προηγούμενου Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι τα κοράκια δε μπορούν να περιμένουν άλλο και θέλουν να τελειώνουν μ αυτή την ιστορία,μια λεπτομέρεια που τους διαφεύγει είναι ότι ο Αρχιεπίσκοπος είναι ακόμα εν ζωή αλλά αυτά είναι ασήμαντα πράγματα μπροστά στη Phaeton,στα παγκάρια και στα σπίτια στο Ψυχικό...
Μια άλλη διάσταση της παραπάνω φράσης είναι και η θεολογική,καθώς δε είναι δυνατόν ν ακούγεται από έναν Μητροπολίτη άρα και βαθιά θρησκευόμενο άτομο,καθώς όταν λες "εδώ πληρώνονται όλα" εννοείς ότι δεν υπάρχει τίποτα μετά ούτε Κόλαση,ούτε Παράδεισος,ούτε καζάνια με διαβόλους,ούτε καν η απόλυτη ηρεμία που μας υπόσχονται!!
Τελικά οι διεκδικητές του Αρχιεπισκοπικού θρόνου έχουν να μας δώσουν πολλές στιγμές απείρου κάλλους στο μέλλον,γιατί απ τα συντρόφια του ΠΑΣΟΚ δε βλέπω προκοπή,είδαν και απόειδαν και το ρίξαν στην ενότητα..

Δεν υπάρχουν σχόλια: