Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

Εξωθεσμικές παρεμβάσεις

Όλο και πιο συχνά το τελευταίο καιρό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει εξωθεσμικές παρεμβάσεις και προσπάθειες χειραγώγησης του ίδιου αλλά και συνολικά του κινήματος από παράγοντες εκτός τις πολιτικής και συγκεκριμένα από μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα. Απ την άλλη ο εσωκομματικός του αντίπαλος και διεκδικητής της προεδρίας Ε. Βενιζέλος του υπενθυμίζει πως τα ίδια αυτά συγκροτήματα τον είχαν στηρίξει όταν πήρε το δαχτυλίδι απ τον Σημίτη και σ όλη τη προεκλογική περίοδο.
Όποιος έχει και την ελάχιστη επαφή με την ελληνική πολιτική σκηνή μπορεί να καταλάβει ότι ο λόγος γίνεται κυρίως για το εκδοτικό συγκρότημα του Λαμπράκη(Βήμα,Νέα),του Μπόμπολα(Έθνος) αλλά και για το Mega, μικρότερου βεληνεκούς θεωρείται η προσπάθεια επηρεασμού των πραγμάτων απ την Αυριανή. Όλοι οι παραπάνω στήριζαν τον Γ. Παπανδρέου μέχρι που αυτός έχασε στις εκλογές και από τότε όλοι τους πέρασαν στο στρατόπεδο Βενιζέλου,με τα ΝΕΑ να κρατούν τη πιο μετριοπαθή στάση από όλα τα μέσα.
Είναι λοιπόν προσπάθεια επηρεασμού ή είναι απλά η προτίμηση κάποιων μέσων προς έναν συγκεκριμένο υποψήφιο? Υπάρχει συνωμοσία να πέσει ο Παπανδρέου ή είναι όλα φυσιολογικά? Τα πράγματα για μένα είναι πολύ απλά,όλα τα παραπάνω μέσα θέλουν να έχει το ΠΑΣΟΚ κάποιον που μπορεί (ή αυτοί νομίζουν ότι μπορεί) να γίνει πρωθυπουργός,δε τους νοιάζει αν αυτός θα είναι ο Βενιζέλος,ο Παπανδρέου ή ο Σκανδαλίδης, τους νοιάζει να χουν πρόσβαση στην εξουσία(για ευνόητους λόγους).
Απλά μετά τις συνεχόμενες αποτυχίες του Παπανδρέου αποφάσισαν να ποντάρουν σε άλλο άλογο,αλλά μέσα σ όλα αυτά ξέχασαν ότι πλέον ο πρόεδρος εκλέγεται απ τη βάση του ΠΑΣΟΚ,μία βάση που απ ότι φαίνεται θέλει να δώσει άλλη μια ευκαιρία στον Παπανδρέου,έστω και αν αυτή θα ναι η τελευταία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: