Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

Blog action day 2007

Τελευταία η ενασχόληση με το περιβάλλον και τη προστασία του τείνει να γίνει μόδα,όλο και περισσότεροι εμφανίζονται ως προστάτες του ανάμεσά τους και πολλοί celebrities που βρήκαν την ευκαιρία για δωρεάν διαφήμιση. Μάλιστα και το φετινό νόμπελ ειρήνης δόθηκε στον 'Αλ Γκορ που έχει ασχοληθεί αρκετά με το θέμα εδώ και αρκετά χρόνια είναι η αλήθεια.
Απειλούμαστε στ' αλήθεια τόσο σοβαρά?Εξαφανίζονται τα ζώα το ένα μετά το άλλο?Θα λιώσουν όλοι οι πάγοι?Θα γίνει έρημος η Ελλάδα?(ναι το χω ακούσει και αυτό..)Η αλήθεια όπως συνήθως είναι κάπου στη μέση,σίγουρα υπάρχουν υπερβολές απ όλες τις πλευρές,αλλά το πρόβλημα είναι υπαρκτό και κάποιες συνέπειές του μπορούμε όλοι και τις βιώνουμε.
Σε παγκόσμιο επίπεδο όλοι λίγο πολύ θα χουμε ακούσει για τη συνθήκη του Κιότο που χει ως σκοπό τη καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου,για το ότι κάποια κράτη δε την εφαρμόζουν για να μη χάσουν κέρδη οι επιχειρήσεις τους,για τις ραγδαία αναπτυσσόμενες χώρες(Κίνα,Ινδία κτλ) που δε μπορούμε να πούμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι και πρώτη προτεραιότητά τους. Άρα αφού δε κάνουν κάτι οι μεγάλοι παίχτες του παιχνιδιού δε μπορούμε και μεις να επηρεάσουμε τη κατάσταση θα λεγε κάποιος, αλλά τα πράγματα ευτυχώς δεν είναι έτσι.
Ειδικά στην Ελλάδα μόλις τα τελευταία δέκα-δεκαπέντε χρόνια έχει αναπτυχθεί μια κάποια είδους οικολογική συνείδηση,τα προηγούμενα χρόνια το να πετάμε τις σακούλες με τα σκουπίδια απ το παράθυρο του αυτοκινήτου ήταν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Σήμερα τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα αλλά ακόμα είμαστε ποοοολύ πίσω και πρέπει να γίνουν πολλά .Πρώτο και κυριότερο η ανακύκλωση που στην Ελλάδα ειδικά τη πρώτη φορά που πήγε να εφαρμοστεί απέτυχε οικτρά,η νέα προσπάθεια που γίνεται τώρα πάει λίγο καλύτερα αλλά ακόμα για να βρεις κάδο ανακύκλωσης πρέπει να γίνεις "μετανάστης".
Τι μπορεί να γίνει λοιπόν?Λίγο πολύ όλοι ξέρουμε τι να κάνουμε ώστε να προστατεύσουμε το περιβάλλον και δε χρειάζεται τίποτα περισσότερο από κοινή λογική και ευαισθησία,πρέπει να κατανοήσουμε ότι οι φυσικοί πόροι είναι περιορισμένοι,ότι ΟΛΟΙ πρέπει να βοηθήσουμε και να μη περιμένουμε τους παγκόσμιους ηγέτες να δώσουν το παράδειγμα,είμαι σίγουρος οτι με το που ξυπνάνε,η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι το πρώτο πράγμα που τους έρχεται στο μυαλό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: